Records d’E. B.

Ella s’abismava. El funeral havia estat d’allò més fúnebre. L’havia sorprès; esperava quelcom inesperat. Jugava a no ser alguna cosa i ser-ne una altra. La foscor de la nit posterior va tenir, com era d’esperar, una atmosfera negra. Atmos. Àtoms. Esfera.

La rotunditat d’allò que havia buscat l’apenava. A penes li trobava sentit. Li agradaven les subordinades de tres en tres. Els adjectius, també de tres en tres. Li agradaven el pare, el fill i l’esperit sant. Li agradaven de res en res. Li agradaven fins que van deixar d’agradar-li. Un déu trimembre, un govern tripartit. A penes tenia sentit. Des de l’època de la república. I Cèsar. I la Gàl·lia.

Ara el que li agradaven eren les catedrals romàniques. Ella somiava entre voltes de canó. Ella flotava confusament. Era l’hora de la missa i tots creien que es tractava d’un miracle. Ella reia pensant que a tots aquells que, fidels a la trinitat, tocaven el terra els faltava la malícia per a adonar-se que no era res de tot allò. Es tractava, pura i simplement, de la cessació brusca d’una vibració prolongada.

Abismant-se era feliç. Simple i pura flotava, mentre els altres prosseguien amb la recerca d’una melancolia duradora, i sovint la trobaven.

Anuncis

Etiquetes: ,

3 Respostes to “Records d’E. B.”

 1. Arturrollo Says:

  Què?

 2. Mariona Says:

  Hola.
  És que el relat em diu moltes coses, idees,.. (molt guays, per cert) i res alhora. És com si s’hi amaguessin moltes coses al darrere del no res…crec que no m’explico..

  Fa molt que no et llegia i…recordo que m’agrada.

 3. euli Says:

  Sublimant la realitat, idealitzant la veritat i escrivint un text que no sé del tot què diu però que m’agrada molt.

  Trimolt.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: